joi, 26 octombrie 2017

SIMBOLURI ALE UNUI CER EXTRATERESTRU * PRIMA PARTE (1/5)


   Bun găsit, începând de astăzi timp de trei săptămâni vă propun spre vizionare primele trei episoade ale seriei de documentare: Simboluri ale unui Cer extraterestru.
Prima parte este o prezentare atemporală a unui trecut posibil și evenimentele sale, pe această minunată planetă, ai cărui locuitori azi suntem. Priviți și analizați !!!    Ca societate modernă, suntem uimiți când privim monumentele colosale și misterioasele culturi din cele mai vechi timpuri. Aceste civilizații erau foarte diferite de cele ale noastre; atât de diferite, de fapt, că perspectivele noastre asupra lumii așa cum există astăzi pun o barieră în înțelegerea credințelor și obiceiurilor străvechi.
   Acest documentar intitulat Simbolurile unui cer extraterestru încearcă să remedieze acest lucru. Cu o viziune vie și explorare explicativă, filmul ne permite să înțelegem și să apreciem pe deplin obiceiurile strămoșilor noștri antici prin observațiile și interpretările evenimentelor celeste.
   Activitățile celeste și mișcările planetare sunt subiectele unei cercetări exhaustive de astăzi și pot fi, în general, prezise cu mare precizie. Dar civilizațiile antice (notă Paul: cred că este vorba de înaintașii noștri de după căderea Atlantidei până în trecutul apropiat) s-au apropiat de imaginea cerului cu mare frică și reverență, adesea impregnând activitățile sale cu conotații profunde mitologice.
   Pentru ei, evenimentele haotice din epoca lor au fost scrise și reflectate în ceruri.     Mișcările planetelor au fost odată gândite de primii astronomi noștri pentru a reprezenta prezența zeilor atotștiutori. Acești zei au fost subiectul de multe adorații și tremurători de minune (notă Paul: frici/spaime față de experiențe neînțelese), așa cum reiese din ceremonii, monumente și artefacte ale vremii. De fapt, respectul față de zei a definit copleșitor fiecare aspect al acestor culturi antice. (notă Paul: zeii de atunci sunt grupuri de extratereștrii, așa cum cunoaștem și înțelegem azi istoria umană) 
   În timp ce majoritatea oamenilor de știință contemporani consideră în general aceste credințe drept simptomatice ale unei civilizații naive, simbolurile unui cer antic prezintă câteva teorii intrigante care provoacă această presupunere. De exemplu, proeminența diferitelor credințe, simboluri și arhetipuri sunt în surprinzător de comune în toate culturile antice.
   Această asemănare evidentă în poveștile vechi de secole ale dragonului, un fenomen mitologic inexplicabil a cărui existență a fost subliniată de fiecare cultură a timpurilor străvechi. Ar putea această creatură, pe lângă celelalte arhetipuri acceptate ale timpului, să fi existat într-adevăr?
   Simbolurile unui cer extraterestru ne deschide mințile la posibilitățile infinite ale unei lumi străvechi. Această călătorie nobilă este diferită de oricare alta, și ne-ar putea schimba pentru totdeauna percepțiile noastre despre planeta pe care am locuit-o odată și în care existăm astăzi.
Vizionare Plăcută! Linkuri alternative :    . . .    AICI 1   și   AICI 2.

 Vă mulțumesc pentru curiozitate și Pe curând!                Paul Marian

2 comentarii: