ACUM ȘTII :

Dacă ascunzi Adevărul, Adevărul va fi Dușmanul tău; Dezvăluie Adevărul și Adevărul îți arată Calea spre Libertate.

joi, 11 mai 2017

PROIECTUL CAMELOT: WILLIAM TOMPKINS: Selectat de extratereștrii (Prima Parte)


   Bun găsit la un nou, relativ recent interviu cu William Tompkins. Acest interesant interviu este realizat dKerry Lynn Cassidy, jurnalistă și realizatoare a Proiectului Camelot.
   William Tompkins este un cunoscut designer din industria aerospațială secretă ce a surprins cu desenele sale pentru flota marinei din spațiu.
   Țara are nevoie să știe ce se întâmplă. Planeta are nevoie să știe ce se întâmplă. Iar noi am fost mințiți și am zis-o mereu și mereu. Noi cu toții am fost mințiți de cel puțin 6000 de ani.
Noi va trebui să dăm un pas înapoi, pentru a putea gândi. Oamenii de pe această planetă ... ei nu știu că există extratereștrii (ET). Ei nu știu că nu sunt doar unii dintre ei, poate că sunt ... mii. Poate că există miliarde de extratereștrii. Cel mai recent număr, chiar recent, am dublat numărul, din nou. Noi acum avem ... 200 de triliarde de galaxii acolo în spațiu.
   Pentru o perioadă de 12 ani, din 1951, William Tompkins a lucrat pentru o activitate Top Secret grup de reflexii în Douglas Aircraft Company unde se proiecta nave antigravitaționale de kilometri de lungime solicitate în secret de către Marina SUA . Acum, în vârstă de 92 de ani, Tompkins devine un informator important prin expunerea proiectelor secrete la care a lucrat, în cartea-autobiografie a sa recent publicată, Selectat de extratereștrii: Viaţa sa în lumea secretă a OZN-uri, a grupuri de reflecție și colaboratori Nordici.
  Astăzi, prima parte a acestui interesant și cutezător interviu, unic în felul lui.   Tompkins a lucrat în multe planuri și documente legate de crucișătoare de luptă în spațiu și de transport în spațiu care zeci de ani mai târziu au devenit coloana vertebrală a grupurilor de luptă US Space Navy.
   Tompkins a fost desemnat în „Proiectare Avansată“ datorită abilităților sale excepționale prezentate în serviciul său din timpul celui de-al doilea război mondial cu Inteligența Marinei între 1942-1945. În mod semnificativ, pe timpul serviciului său la Baza Aeriană Navală din San Diego.
   Tompkins a participat direct în reuniuni de informare ale inteligenței Marinei de către agenții încorporați în majoritatea instalațiilor aerospațiale secrete ale Germaniei naziste în timpul și imediat după cel de al doilea război mondial.
   În autobiografia sa, Tompkins descrie ceea ce au găsit spionii Marinei:  Agenții Marinei (spionii) în Germania, au descoperit ceea ce, aceia care erau „din afara aceastei lumi“, extratereștrii i-au dat lui Hitler: Tehnologia de OZN-uri, propulsie antigravitațională, arme laser, o viață mai lungă șamd.
  Reptilienii au ajuns la un acord cu al treilea Reich SS să le dea această cutie mare de jucării, în schimbul ca Hitler să subjuge toată planeta.
  Pe parcursul celor patru ani în Inteligența Navală, Tompkins a ajutat la distribuirea sub acoperire de date, din cele două programe spațiale secrete diferite ale Germaniei naziste, la Douglas Aircraft Company, împreună cu alte companii selectate din industria aerospațială și universitățile care aveau cunoștințele științifice pentru a înțelege ce făceau naziștii.
  Când s-a alăturat companiei Douglas Aircraft  în 1950, Tompkins deja avea idee de design-ul avansat în gândire pentru a proiecta nave spatiale antigravitaționale. Odată ce Tompkins s-a apropiat de design-ul avansat în 1951, el a primit sarcina de proiectare în mod specific o varietate de vehicule spațiale antigravitaționale, folosind cunoștințe de la inteligența navală obținute din Germania nazistă și propriul său talent pentru detaliere tehnică.
   Tompkins descrie pe cei doi superiori în proiectarea avansate Think Tank:
Am raportat direct Dr. [Wolfgang] Klemperer și Elmer Wheaton, V.P.-ul de la Ingineria ce poartă două pălării. Era VicePreședinte de toate programele de rachete și sisteme spațiale. Necunoscut pentru 99,9%, Wheaton a fost VicePreședinte a părții superioare de cercetare top secret compartimentată superior de amenințări extraterestre Think Tank, de asemenea, uneori denumit ca design avansat.
   În plus, Tompkins se relaționează sub formă de acoperire în ceea ce Marina cerea să facă ca Design avansat de proiectare:
   După ce a primit propunerea noastră nesolicitată pentru nave spațiale [Marina a emis o solicitare de sursă unică pentru propunerea de vehicule stelare pentru misiunu de explorare spațială ...]. De fapt, chiar fără a obține un RFP (Cerere de propunere); ce singură a alunecat pe sub ușa noastră a design-ului avansat .... în plic ce se limita să zică : „Pentru cei interesați“.
   Tompkins spune că s-a apropiat de munca sa prin studierea parametrilor ale misiunilor grupurile de luptă din spațiu pentru viitor. Apoi, el a fost capabil să ajungă la desenele care permit Marinei să-și îndeplinească misiunile sale spațiale viitoare.
   Crearea configurației unui Space Naval Battle Group cuprinde nave lungi de kilometrii, cu parametrii misiunii ce le-a fost dat, Tompkins explică:
   -Am redefinit complementul Grupul Naval Spațial ca grup standard de luptă, ceea ce constă dintr-o navă spațială purtătoare de 2,5 km, cu un pavilion de două stele la bord, trei până la patru crucișătoare grele spațiale 1.4k, patru până la cinci distrugătoare spațiale 1K , 2k două nave spațiale asalt-desant pentru misiuni paralele, două nave spațiale de sprijin logistic 2k și două transportatoare de personal 2k spațial.
   Tompkins scrie despre două modele de nave spațiale ale Marinei făcute în Douglas Think Tank, și include documente în autobiografia sa:

     Desenele următoare prezintă două desene originale ale purtătoarelor de nave spațiale și crucișătoarele de luptă care au fost vizualizate pe design Ava :


Al 2-lea desen este pentru executarea unei lungi nave spațiale de 2,5 km.


   Tompkins a lucrat mai târziu pentru TRC, General Dynamics și alte companii din sectorul aerospațial, ce lucrau pe diferite aspecte ale crucișătoarelor de luptă spațiale și transportatoarele ce sunt construite în secret de către US Navy  ... Mai multe dintre aceste informații va fi spuse în următoarele volume de povestiri autobiografice.

   După ce proiectele sale inițiale ale transportatorilor spațiali au fost finalizate pe la începutul anului 1960, Tompkins spune că i-a luat aproape un deceniu pentru dezvoltarea planurilor arhitectonice detaliate, ceea ce a permis ca construcția să înceapă oficial. În consecință, construcția a început în decada anilor 1970 și primele transportatoare spațiale operaționale au decolat în anii 1980, în cadrul unui program spațial top secret numit Solar Warden.

    Tompkins oferă „confirmarea mărturilor altor informatori secreți din program spațial secret care susțin că Programul Solar Warden a început să funcționeze în decada anilor 1980 sub președintele Reagan.

    Cu timpul, existau opt ​​grupuri de luptă portavioane spațiale ce au fost construite pentru US Navy între anii 1980 și 1990, conform Tompkins. Ce credibilitate are Tompkins cu această mărturie extraordinară?


  Pentru a-și sprijini afirmațiile, Tompkins include câteva documente în autobiografia sa. Acestea includ copii ale două etape separate, pe care le-a primit la intrarea și la ieșirea din Naval Air Station San Diego, cu până la trei pachete. Aceste pachete conțineau presupusele date secrete furnizate de agenții Marinei, ce erau distribuite de Tompkins pentru a selecta companiile.
    Documentele au fost semnate de către șeful de Inteligență Navală al Bazei Aereo Navale, amiralul Rick Obatta. Aceste documente oferă dovezi solide că Tompkins a acționat ca un mesager al inteligenței marinei în timpul celui de al doilea război mondial, așa cum a susținut.
   În ceea ce privește ceea ce era în pachetele pe care le transporta Tompkins, a furnizat o copie a declarației sale de misiune ce oferă un răspuns.

  Ordinele sale de misiune confirmă că el a fost autorizat să lucreze ca „distribuitor de aeronave de cercetare și informare.“ Acesta este o dovadă convingătoare că Tompkins transporta pachete de informații navale clasificate în modele avansate de aeronave, inclusiv cele dezvoltate în Germania nazistă.


   În plus față de documentele prezentate în cartea sa, există o confirmare suplimentară că Tompkins a lucrat în programele aerospațiale avansate. Munca lui Tompkins în Douglas Aircraft 1950-1963, a fost verificată de un alt fost angajat al Douglas Aircraft Company, de Dr. Robert Wood.
    Dr. Wood a lucrat timp de 43 de ani în Douglas Aircraft (care mai târziu a fuzionat pentru a forma McDonnell Douglas), și a fost în măsură să confirme că Tompkins are cunoștințe aprofundate ale înalților funcționari ai companiei, cum ar fi Elmer Wheaton si Dr. Klemperer. Dr. Wood a fost atât de impresionat de mărturia detaliată a lui Tompkins că a decis să-l ajute devenind editorul autobiografiei sale.    În 26 martie 1941 un articol în ziarul de seară Santa Monica Outlook îl prezinta pe Tompkins explicând modelele sale de nave pentru Căpitanul Marinei G. C. Gear, comandantul districtului Naval 11 din San Diego.

    În cele din urmă, abilitățile lui Tompkins de design excepțional au fost recunoscute în mod public de către ofițerii de la Marină în 1941, el a făcut declarații presei naționale despre modelele sale foarte detaliate ale grupurilor de luptă navale, clasificate anterior. Acest lucru a condus la recrutarea lui Tompkins de către Inteligența Navală în 1942.
    Documentele ce Tompkins a prezentat în sprijinul mărturiei sale, confirmă că avea abilitățile, competența, antecedentele și istorialul de muncă prestată de a lucra în nave spațiale mari antigravitaționale, care au fost proiectate în secret sub contract cu Marina Statelor Unite, în timp ce lucra în Douglas Aircraft între 1950-1963.
    Mărturia lui Tompkins confirmă astfel dezvăluirile de bază făcute de Corey Goode și alți denunțători independenți cu privire la programele spațiale secrete examinate în carte, Insideri dezvăluie programele spațiale secrete și alianțele extraterestre (2015).
   După publicarea cărții Selectat de extratereștri, în decembrie 2015, Tompkins a primit o copie a Insiderii dezvăluie programe spațiale secrete a Dr. Robert Wood. În conversații telefonice ulterioare, Tompkins a spus că o mare parte din informațiile pe care le-a citit Insideri dezvăluie programul spațial secret, care se bazează în mod substanțial pe dezvăluirile făcute de Corey Goode, este exactă.
    Pe timpul lungii sale cariere cu US Naval Intelligence și industria aerospațială, Tompkins a compilat o colecție impresionantă de documente care dovedesc mărturia sa și originea lor. Unele dintre acestea pot fi găsite în cartea sa, Selectat de extratereștrii.
   Potrivit Tompkins, US Navy avea mari firme contractate să proiecteze nave kilometrice ca lungime antigravitaționale în decada anilor 1950 și începutul anilor 1960, odată cu începerea construcției, în anii 1970, ceea ce duce la decolarea lor în decada anilor 1980. Sprijinul său documentar din aceste declarații este substanțială și convingătoare.
    Mărturiile și documentele furnizate de Tompkins sunt dovezi puternice că, în anii 1980 și 1990, Marina SUA desfășura în mod eficient pe și discret opt grupuri de portnave spațiale de luptă într-un program spațial de top-secret, numit Solar Warden .

Alte declarații surprinzătoare ale lui William Tompkins :

  * Misiunile Apolo spre Lună s-au încheiat pentru că extratereștrii doreau să evite ca Marina SUA să creeze baze pa Lună *


  Extratereștrii au împiedicat Marina SUA să se așeze și să construiască baze pe Lună, unde se planifica punerea a peste 10 000 oameni în decada anilor 1970, ca parte a unei baze lunare secrete ce urma să fie stabilită prin programul Apolo al NASA. Potrivit lui Wiliam Tompkins, designer superior aerospațial ce a lucrat pentru mari companii contractați de NASA în timpul programului Apollo, planul marinei militare sub acoperire a ajuns la un final brusc în timpul Misiunii Apollo 11, când Neil Amstrong și Buzz Aldrin s-au găsit cu o flotă de nave spațiale extraterestre amenințătoare (bănuiți voi cine se uita urât, detalii în video de mai jos). 
   Tompkins descrie ce s-a întâmplat cu adevărat atunci pe Lună, explicând în autobiografia sa recent publicată, Selectat de Extratereștrii. (Luna noastră este un corp ceresc artificial, al cărui nume este Selena.=Despre aceasta se va vorbi într-un video ce-l am în pregătire=Notă completare proprie Paul Marian, pentru curioși)
   În momentul aterizării pe Lună, Tompkins lucra pentru TRW, o companie aerospațială lider care a construit primul satelit al NASA, Pioneer 1.
  TRW era responsabilă pentru o serie de componente critice utilizate în navele spațiale Apollo, și personalul său era în centrul de operațiuni pentru misiunile Apollo. Tompkins a fost angajat al TRW din iulie 1967 până în martie 1971, și descrie rolul său în a ajuta proiectarea Centrului de Operațiuni de lansare în Cape Canaveral, Florida.

   Anterior, în ultimii doi ani ai activității sale de 12 ani de la Aircraft Company Douglas (1950-1963), desenele inovatoare ale lui Tompkins pentru misiunile Apollo planificate l-au impresionat pe Dr. Kurt H. Debus. În iulie 1962, Debus a devenit primul director al Centrului de Operațiuni de lansare al NASA (redenumit Centru Spațial Kennedy, după asasinarea lui președintelui Kennedy), o poziție pe care a deținut-o până la retragerea sa în noiembrie 1974.
   În 1963, Tompkins a desemnat un grup de lucru pentru viitorul Centru de Operațiuni de lansare. Cei doi au avut mai multe întâlniri secrete cu privire la viitorul programului Apollo, și a discutat adevărata sa misiune, ca parte a unui ambițios program spațial al Marinei Militare numit „NOVA“ pentru a stabili garnizoane militare în secret pe Lună, Marte și sistemele stelare din apropiere.
   Aselenizările lui Apollo erau doar prima etapă al unui ambițios plan de patru etape pentru NOVA. Etapa 2 de NOVA era să pună 10.000 de oameni pe Lună. Etapa 3 era plasarea de baze pe Marte și alte corpuri planetare ale sistemului nostru solar. În cele din urmă, faza a4a era plasarea de baze ale marinei tripulate în 12 sisteme stelare vecine.
  Pentru a sprijini declarațiile sale radicale, Tompkins furnizează diferite documente în autobiografia sa. Primul este un studiu din 1963 al Douglas Aviation Company despre vehiculele de lansare care urmează să fie utilizate în cadrul programului sub acoperire NOVA.

Modele de Rachete NOVA pentru lansare verticală


    Al doilea, din 15 Aprilie 1963, este un Memorandum al Douglas Aircraft Company. Se confirmă numirea lui Tompkins, de către Dr. Debus, la Centrul de Operațiuni de lansare și proiectele în care lucra pentru NASA. 


          * Memorandumul numirii lui Tompkins de către Comitetul LOC *              


      ***   Tompkins descrie ceea ce a proiectat pentru misiunile Apollo și NOVA :   ***            

   "În calitate de șef al secției de Inginerie, am conceput zeci de misiuni și nave spațiale concepute pentru operațiunile de explorare a planetelor care orbitează în jurul stelele noastre cele mai apropiate. Am proiectat o stație care urmează să fie construit pe Marte, vehicule și instalații masive NOVA de lansare ecuatorial. Am proiectat, de asemenea, diferite baze militare pentru 2000 de oameni pentru luna noastră ... Am proiectat caseta și lansarea de probă de sisteme de lansare pentru Lună a Apollo Saturn V, SIV-1B și reasamblat cu controlul de comandă a vehiculului lunar, o reproiectare aproape completă a principalelor operațiuni de resurse pentru tot Centrul de control de lansare". (Selectat de către extratereștri, p. Xix)
   În timpul aterizării lui Apollo 11 pe Lună, în iulie 1969, Tompkins spune că era în centrul de operațiuni de lansare a NASA la Cape Canaveral, ca parte a unui mare contingent de TRW. El afirmă că camerele de televiziune ale modulului Apollo ofereau o transmisie în direct la ceea ce a asistat Armstrong și Aldrin.

   Tompkins explică cum Armstrong și Aldrin s-au întâlnit cu o flotă de nave spațiale extraterestre care erau straniu de aproape modulul lunar Apollo 11:
   Modulul de aterizare (LEM) a lovit de fapt suprafața Lunii în craterul Marea Liniștii, ce avea enorme vehicule, ca dimensiuni, parcate pe marginea craterului. Când astronautul Neil Armstrong a făcut primul pas pentru om pe Lună s-a uitat în sus la buza craterului și apoi spuse Controlului misiunii: „Sunt alte nave aici, ele sunt imense." Publicul nu a auzit această declarație și nu a văzut masivele navele spațiale extraterestre. Armstrong și-a concentrat aparatul său de fotografiat pe un unghi 360 de grade văzând peste tot în jurul craterului și CIA a clasificat aceste informații precum și secretul de mai sus de sus. (Selectat de extratereștrii, p. 418)


   Tompkins a făcut un desen la ceea ce a fost martor pe camera de alimentare în direct Apollo, împreună cu alți membri ai personalului TRW și NASA:Navele spațiale care amenință misiunea Apollo 11 ...

  Cum această acțiune extraterestră a pus capăt efectiv planului sub acoperire al Marinei Militare, cu care se termină sprijinul pentru programul Apollo, este descris de Tompkins:
 Extratereștrii au pus semnul lor de „Acces interzis“, dar ne-au permis să facem mai multe aselenizări suplimentare Apollo pentru a ridica niște pietre și să ne jucăm în nisip. Acțiunea extratereștrilor a oprit planurile noastre de a construi o bază navală pe Lună cu echipaj. (Selectat de extratereștrii, p. 428)
   Tompkins afirmă că ceea ce a văzut prin transmisiunea în direct a NASA, aterizarea pe lună este în concordanță cu interceptări ale Radio-amatorilor ce ascultau transmisia în direct, și părerile fostului angajat al NASA, Otto Bender.
   Potrivit lui Bender, astronauții lui Apollo 11 au fost transmis că au fost urmariți de vehicule extraterestre mari. Bender a confirmat că într-adevăr radioamatorii, au interceptat semnale de radio VHF transmise de Apollo 11 către sediul NASA din Houston, cu următorul mesaj, în care NASA emise parțial către public:
  Centrul de control: Ce-i acolo? Controlul misiunii Apollo 11 apelând.
  Apollo 11: Acești copii sunt enormi, d-le ... enorm ... · Doamne, n-aș crede! Eu spun că există alte nave spațiale acolo ... aliniate pe partea îndepărtată a marginii craterului ... sunt pe Lună și ne privesc.
   În 27 august 2012, pe blogul său, Dr. Stephen Greer a dezvăluit că a vorbit cu familiari apropiați lui Armstrong și Aldrin, se pare că ei au spus adevărul despre ceea ce astronauții au văzut pe Lună:
   Prieteni apropiați și membri ai familiei foarte apropiați de Neil Armstrong și Buzz Aldrin mi-a spus separat, într-adevăr, că erau/existau numeroase OZN imense în jurul craterului unde a aterizat modulul lunar și că acestea au fost observate atât de Armstrong cât și de Aldrin. Am vorbit, de asemenea, cu ofițerii militari care au văzut imaginile acestui eveniment -, dar nu a fost niciodată făcute public.
  Mărturia lui Greer este semnificativă, deoarece este compatibilă cu ce pretinde Tompkins  că a existat o înregistrare video în direct, cu ce au văzut Armstrong și Aldrin atunci.
   Deci, de ce NASA în cele din urmă a terminat cu misiunile Apollo, dacă vizitatorii extratereștrii erau fost acolo și priveau Pământul? Răspunsul, conform Armstrong, astfel cum retransmis de un profesor anonim la un simpozion NASA, este următorul:
 Profesor: Ce s-a întâmplat cu adevărat acolo cu Apollo 11?
 Armstrong: A fost incredibil ... desigur, am știut dintotdeauna că exista o posibilitate ... este faptul că ne-au prevenit afară. Nu s-a pus niciodată problema apoi, de o stație spațială sau un oraș pe lună.
 Profesor: Ce vrei să spui cu „prevenit“?
 Armstrong: Nu pot intra în detalii, exceptând pentru a zice că navele lor erau mult superioare a lor noastre în dimensiune și tehnologie - Băiete, unde mare!  ... și amenințătoare. Nu, nu este vorba de o stație spațială.
 Profesorul: Dar NASA avea alte misiuni după Apollo 11?
 Armstrong: În mod firesc - NASA a fost "depășită" la acel moment, și nu putea risca o situație de panică pe Pământ .... Dar aceea, ce era cu adevărat, era o minge rapidă și vice-versa. (Mai sus Top Secret, p. 186)
 Profesorul neidentificat, citat pentru primul oară de Timothy Good, în cartea sa: Spărgând solul, mai presus de Top Secret" (1987), și confirmată de afirmația lui Tompkins că NASA a fost avertizată despre lună, și că nu existau planuri pentru construi un „oraș pe lună.“ Orașul a fost, de fapt, planificat a fi o bază a Marinei Statelor Unite, ce era făcut din programul NOVA.
   Ocupanții extratereștri ai marilor nave spațiale intimidând misiunea Apollo 11 nu vroiau ca Marina SUA să stabilească un cap de pod pentru viitoarele baze militare pe Lună. Împiedicând ca Marina Statelor Unite să poată merge mai departe cu planul său de a pune 10.000 de oameni pe Lună, folosind un număr de lansatoare de rachete NOVA pe tot parcursul anilor 1970, programul NOVA a ajuns efectiv la un final brusc în iulie 1969.
    A fost nevoie peste o decadă pentru ca Marina Statelor Unite să poată finaliza construcția primelor sale vehicule spațiale antigravitaționale, ca parte a programului său Solar Warden. Potrivit Tompkins și alte denunțători, primele grupuri de luptă spațială ale Marinei Statelor Unite au decolat în decada anilor 1980, în timpul administrației Reagan, stabilindu-se astfel o prezență a Marinei SUA în spațiul profund pentru prima oară.

 Vizionare Plăcută!
Linkuri alternative:   AICI 1  și  AICI 2.  

 Vă mulțumesc pentru curiozitate și Pe curând!                     Paul Marian

Surse:   https://projectcamelotportal.com
                  http://exopolitics.org/tag/william-tompkins/

3 comentarii:

 1. este incredibil dar, adevarat
  ni se ascunde totul
  adevarata istorie, adevarul despre mancare, despre ET, despre...despre... despre
  cautam viata in univers
  si pregatim moartea a miliarde de oameni
  se da cu orice in oameni pentru a i omori
  si uitam sa I multumim lui DUMNEZEU PENTRU TOT
  multummesc echipei ce realizeaza acest blog

  RăspundețiȘtergere
 2. ABIA V-AM DE3SCOPERIT SI AM TOATA ADMIRATIA PENTRU CEEA CE FACETI.VA VOI URMARI DE-ACUM INAINTE CU MULT INTERES.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vă mulțumesc pentru comentarii! Pot comenta numai cei ce au un cont Google și Bun-Simț. Respectul față de semeni nu se negociază, este o Lege a Vieții.

  RăspundețiȘtergere

DESPRE VIDEO

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.

IMPORTANT :

CLARIFICARE : Nu mă crede ! Nu crede nimic din ce se scrie pe acest blog ! Investighează, caută, analizează, discerne și crede-te pe tine însuți. Dacă dorești, poți reveni oricând. Acest blog reflectă doar un punct de vedere. Existență Fericită !

"Dacă vrei să găsești Secretele Universului (Micro sau Macro), gândește în termeni de Frecvență,Vibrație și Energie ... " (Nicola Tesla)

Cu Discernământ și Voință ieșim din Marea Ignoranță ... cea Vastă, Comodă și Ademenitoare
***Dacă crezi de cuviință distribuie orice Postare sau Informație pe care o consideri Necesară și vrei ca Prietenii și Apropiații Tăi să o Cunoască.***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...